Ez tipikusan olyan hétvége, amikor az embernek nincs kedve kitenni a lábát a házból. Hűvös, esős az idő, még a boltig sem vagyok hajlandó elmenni. Az ebédet is itthoni alapanyagokból kell összehozni. Nem bonyolítottam túl, borsófőzeléket főztem, úgy, ahogy mi szeretjük.
Hozzávalók:
fél kiló borsó
kevés szalonna
1,5 ek liszt (én kókuszlisztet használtam)
1 ek őrölt lenmag
fél ek darált dió
2 dl rizstejszín
kb 2 dl rizstej
ízlés szerint só, bors
fél kiló borsó
kevés szalonna
1,5 ek liszt (én kókuszlisztet használtam)
1 ek őrölt lenmag
fél ek darált dió
2 dl rizstejszín
kb 2 dl rizstej
ízlés szerint só, bors
A szalonnát apró kockákra vágtam és zsírjára olvasztottam. Hozzáadtam a borsót és rövid ideig pároltam. Meghintettem a liszttel és a lenmaggal, majd miután jól összekevertem, felöntöttem a tejszínnel és annyi tejjel, hogy éppen ellepje a borsót.
Miután megpuhult a borsó, kimerítettem kb. a felét, és a lábosban lévőt botmixerrel pépesítettem, majd visszakevertem hozzá az egész borsószemeket.
A lenmag talán meglepő a receptben, de nézzétek csak, mennyi jótékony hatása van!
A fiúk bundáskenyérrel, én pedig tükörtojással ettem.
Ebéd után pedig közösen megnéztük a youtube-on az Égigérő fű című klasszikust.