Nem gondolnám, hogy nagyon újszerű vega receptet kreáltam a minap este, csak annyira finomra sikerült, és mindössze fél órámba telt a kivitelezése, hogy muszáj megosztanom veletek!
A lényeg: a pirított mandulához ízben remekül passzol a brokkoli, pláne, ha reszelt citromhéjjal fejeljük meg (viszont ügyeljünk arra, milyen gyümölcs héját állunk neki reszelni!) És ami még fontos: az Aldiban (bánom is én, hogy reklám) zsákos kiszerelésben is kapható a mandula. Annyit veszel ki belőle, amennyire szükséged van. Nem olcsó, de ízletes maga a mag, és nincs agyonsózva.
Hozzávalók – amikkel én megbolondítottam:
1 nagyobb fej brokkoli
10-15 dkg mandula, amit magam aprítottam össze
2-3 evőkanál olaj (mogyoróolajjal isteni)
2 gerezd zúzott foghagyma
csipetnyi friss gyömbér, zúzva
1 bio citrom héja lereszelve
2 evőkanál balzsamecet
A receptet felesleges is leírni, de ha valaki nem boldogulna magától: a brokkolit kis rózsákra szedjük szét, alaposan lemossuk. wokban felhevítjük a mogyoróolajat, beletesszük a a mandulát, majd fél percig pirítjuk. Aztán következik a fokhagyma, a gyömbér és a brokkoli. Fehér borssal és balzsamecettel, egy bio citrom reszelt héjával ízesítettem, majd forgatva, rázogatva húsz percig sütögettem. Rizzsel tálaltam.
Nyári naplementékhez, egy pohárka Sauvignon Blanc kíséretében…