Ez úgy kezdődött, hogy ki akartam találni egy sütit, amit liszt nélkül is el lehet készíteni. Mert hogyha az ember kolléganője lisztérzékeny, és nem szeretné, hogy kimaradjon a jóból, kreatívnak kell lenni! Jelentjük, tesztelve, jól sikerült!
A mogyorós brownie hozzávalói egy közepes tepsihez:
– 50 dkg darált mogyoró
– 20 dkg 70 százalékos étcsoki
-18 dkg barnacukor
– 30 dkg natúr joghurt
– 2 teáskanál vaníliaaroma
– 10 dkg olvasztott vaj
– 4 tojás
– 4 teáskanál sütőpor
– 2 teáskanál vaníliaaroma
Bónusz extra: ha van otthon aszalt gyümölcsünk, két kis marékkal nyugodtan beleszórhatunk.
Először is olvasszuk fel a csokit vízgőz felett, hogy legyen ideje kicsit kihűlni. A darált mogyorót, a cukrot, a joghurtot, a tojásokat és a sütőport keverjük össze robotgéppel. Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat és a vaníliaaromát. Addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik.
Ha a csoki langyosra hűlt, azt is belekeverhetjük. Ne kell megijedni, hogy kevésbé sűrű tésztát kapunk, mintha liszttel készítettük volna. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütési idő több mint egy sima brownie-nál, én közel másfél óráig sütöttem, gázsütőben. Ez légkeveréses esetében biztosan rövidebb, de nem árt rápillantani, nehogy nagyon kiszárítsuk a sütit.
Aztán nincs más hátra, mint elviselni az osztatlan sikert! :)