A gyerekek körében nagyon népszerű halrudacska alternatívája nem várt sikert arathat a kicsiknél. Igaz, nem oldható meg amolyan kikapom a frigóból és már sütöm is módon, de megéri azt a pár perc belefektetett munkát.
Kell hozzá: kb 30 dkg friss halfilé (a fagyasztott is megfelel, jól ki kell nyomkodni belőle a vizet), 2 ek. zsemlemorzsa, 1-2 gerezd fokhagyma,1 tojás, petrezselyemzöld, ízlés szerint só, bors, spagetti tészta, 5 dkg vaj
A halfilét alaposan összetörjük, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, az egész tojást, az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kis golyócskákat formálunk belőlük, zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük őket.
A spagettit forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ezalatt vajon egy kis apróra vágott petrezselyemzöldet és fokhagymát pirítunk.
Ebbe szedjük a kifőtt tésztát. Jól összeforgatjuk és a halgombóckákkal tálaljuk:
by Orsi
Apropó, ha neked is van egy jó recepted, bátran küldd el nekünk!