Egy tuti ötlet, ha szilveszterről sok visszaválthatatlan üveg maradt

CI-SusanTeare_wine-bottle-pendant-lights-kitchen_4x3.jpg.rend.hgtvcom.616.462

Lassan véget érnek az ünnepek, kiürülnek nemcsak a húsos fazekak és a bejglis tálak, hanem az alkoholos italok üvegei is. Jó esetben egy részük visszaváltható, azonban mindig marad pár darab, amit – bár pénzt nem adnak érte – sajnálunk kidobni. Ezeknek aztán rossz szokása, hogy hihetetlen gyorsasággal szaporodnak és egyszer csak azt vesszük észre, hogy a kamrában minden létező helyet elfoglalnak. Ekkor jusson eszünkbe, hogy minden, ami felhasználható többször is, kis ráfordítással újjászülethet kezeink között és teljesen egyedi dekorációval/berendezési tárggyal gazdagodhatunk általuk.

Nézzünk most erre példát néhány szép boros üveg segítségével!


A felhasználandó palackokat először is áztassuk be és a rajtuk lévő papírcímkéket egy fa spatulával (nehogy megkarcoljuk) távolítsuk el!

Original-Joanne-Palmisano-Memory-bottle-cleaning_4x3.jpg.rend.hgtvcom.616.462

A következő lépésben jelöljük be, ahol szeretnénk elmetszeni az üveget, majd – amennyiben nem rendelkezünk speciális vágószerszámmal – vigyük el egy üvegeshez és szépen ránézve kérjük meg, hogy a jelölésnél vágja el nekünk! :) Esetleg a csiszolásra is rávehetjük, vagy ezt akár mi magunk is megtehetjük.
Original-Joanne-Palmisano_wine-bottle-pendants-cutter-kit_3x4.jpg.rend.hgtvcom.616.822

 

Original-Joanne-Palmisano_wine-bottle-pendants-sanding-the-break_4x3.jpg.rend.hgtvcom.616.822

A következő lépés gyakorlott „barkács-csajoknak” nem jelenthet problémát, mindenki más azonban kérje hozzáértő (családtag) segítségét, hogy a 220-as vezeték megfelelő biztonságban kerüljön a helyére!

Original-Joanne-Palmisano_wine-bottle-pendants-wiring_4x3.jpg.rend.hgtvcom.616.822

Original-Joanne-Palmisano_wine-bottle-pendants-wrapping-wire_3x4.jpg.rend.hgtvcom.616.822
Ezután dekoráljuk kedvünk szerint a butéliát: dróttal, tortacsipkével vagy üvegfestékkel, majd gyönyörködjünk benne egész éven át – emlékezve a szilveszteri buli legjobb pillanataira! :)

0_aimg883634-L.jpg

Forrás: http://www.diynetwork.com/how-to/make-and-decorate/upcycling/how-to-make-wine-bottle-pendant-lights