Mediterrán ízkavalkád: mozzarellás húsgolyók

meatballs-spaghetti-slowcooker-lrg

A mozzarellás húsgolyó ötlete a FB-on jött szembe velem, de igazítottam a hozzávalókat a mi ízlésvilágunkhoz. A töltött paprikámhoz hasonlóan itt is zabpehely került a húsgolyókba, és kihagytam a tojást. Egy finom, mediterrán ízvilágú egytálétel lett az eredmény.

Hozzávalók

500 gramm darált sertéshús
100 gramm zabpehely
fűszerek: só, feketebors, fokhagyma, bazsalikom, majoranna, kakkukfű, oregánó
125 gramm mozzarella (nálunk laktózmentes)

360 gramm paradicsomsűrítmény

250 gramm spagetti (nálunk teljes kiőrlésű)

olaj

Az elkészítés menete

1. Felteszünk vizet főni a tésztához.

2. A húst, a zabpelyhet és a fűszereket összekeverjük. 16 részre osztjuk a masszát.

3. 16 részre vágjuk a mozzarellát.

4. A húsos masszából kis golyókat formálunk, a közepébe nyomunk egy-egy mozzarella-darabot.

DSCN3428

5. Egy fazékba sorjázzuk a gombócokat.

DSCN3431

6. Az üveges paradicsomsűrítményt ráöntjük a gombócokra, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje azokat. Forrástól számítva 30 percig főzzük a gombócokat.

DSCN3436

7. A forrásban levő vízbe tesszük a tésztát, sót, olajat, és kifőzzük a tésztát.

8. A gombócokat a tésztán, paradicsomos lével leöntve tálaljuk. Jó étvágyat!

 

DSCN3443