Bőrig ázva szeretkezne. Dehogy! "Alterábázna"!

84_img_1803

Ezúttal mindenképpen. Négy csaj, négy anyuka, négy nő, négy ember kiszabadul. Nincs munka, nincs háztartás, nincs gyereksírás, nincs feladat, nincs megfelelés, nincs stressz, nincs gondolkodás. Bú, ború tovaszáll, a búsulás nem téma. Csak az együttlét, a közös élmény. Alterába Fesztivál. Második nap. Ocho Macho. Kiscsillag. Anna and the Barbies.

Hideg van, nyári estéhez képest mindenképpen: esett, esik, és eshet még bőven. És akkor mi van..?!

Viharkabát, gucsi (gumicsizma) adott, kedv nem szegődik. Nagyobb a színpad, mint eddig, remek! Upsz, nem fedett, és épp zuhog. Baj ez? Dehogy!

20160713_210827

Nyár van, remek a koncertkínálat, finom a koktél, együtt vagyunk, aki eljött, nem picsog az időjáráson, élvezi azt, amit ma beszippanthat, hogy aztán jól elraktározza. Hogy legyen majd mit elővennie szürke, fénytelen, magányos novemberi estén.

_DSC0444

Az Ocho Macho is újrakezdi, kicsit megakasztotta a zenélést a fentről érkező csomag, de pörögnek a dalok, és pörög a közönség is. Mit nekünk csepergés? Páros lábbal szökkenünk az égig, amikor Kirchknopf Gergő ordítja: „Jó nekem!” Mert amúgy jó, minden helyzetben, pillanatban meg lehet találni a számunkra jót. Néha keresni kell, de mindig ott van, megbújik, csak ügyesen kell előhívni.

Lovasi Andrást viszont nem kell előhívni, jön magától:

„Meg azért ezt nézd meg, mert szerintem tényleg tök szép lett, két delfin

Arra gondolok, az egyik én vagyok, a másik te, és úsznál le

Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék?

Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék? Van-e szándék?

A boldogság hívószó, azt dobom fel én

Van-e szándék, szándék van.”

Fergeteges a koncert, fergeteges a hangulat, egyként ugrál mindenki, senki nem fázik, ez már másik energiaszint: egy rezgés.

71_img_1764

Ezt kapja tőlünk Pásztor Anna és csapata. Mi meg tőle a megszokott, őrült, de szerethető lényét, a kisugárzását, a vagányságát, a vadságában rejlő huncutságot. A mindig betaláló dalszövegeket:

„Főzzünk csókból baracklekvárt

amíg van elég

amíg a nektár túl nem csordul

a peremén

egyszer minden fontosabb lesz

majd, mint te meg én

jó lesz majd egy gombóc

közepén….”

92_img_1829

 

Ezen az éjszakán ez volt a fontos. Ez az élmény. Hosszú távra. Alterába Fesztivál 2016.

csak2slukk