Jégkása 1 összetevőből

IMG_7171-e1437161111937

Ugyan már kifelé megyünk a nyárból (:( bizonyám!), de a hőség még sokszor próbára tesz minket. Az ember minden praktikát kipróbál, hogy egy kicsit hűsíteni tudja magát. Ha már unod a fagyit, készíts pofonegyszerű jégkását 1 (azaz egy) összetevőből! Nem csalás, nem ámítás, ha még nem próbáltad, most van itt az ideje!


Elég hozzá egy kisebb, jó édes görögdinnye. Szeletekre vágjuk, a héjától megszabadítjuk, majd felkockázzuk. Az egyetlen macerás rész most jön: a fekete magokat ki kell piszkálni (én a fehéret benne hagytam és nem volt zavaró), hacsak nem akarunk köpködve jégkását enni. Ahogy ezzel megvagyunk, már tehetjük is egy tálcára és mehet a mélyhűtőbe, legalább 2 órára.

IMG_7118-e1437191301223

Ezután (jó erős) késes aprítóba rakunk annyit a fagyott dinnyekockákból, amennyit egyszerre meg tudunk enni és összedaráljuk.

IMG_7170-e1437191377869

Azonnal szervírozhatjuk, szerintem ekkor pont megfelelő állaga lesz a kásánknak, vagy tovább is fagyaszthatjuk a pépet, ha elég gyorsan dolgoztunk és nem olvadt fel közben.
Folyadékbevitel és hűsítés kipipálva, éljen! :)

IMG_7174-e1437191139656
Forrás: tiphero.com