Másold le te is a bolti pilóta kekszet!

Hosszas kísérletezés eredményeképpen született meg ez a keksz-recept, amivel az eredeti pilótát próbáltam lemásolni. Végül egy álom adta az ihletet ahhoz, hogy a krémhez mascarpone-t használjak. Frissen egészen hasonlít az eredetire, mind ízre, mind állagra tekintettel. Csakhogy másnapra a krémtől bepuhul a keksz, ezt sehogy sem tudtam kivédeni. Ízre ettől függetlenül remek. Biztosan nem utoljára sütöttem.

Hozzávalók a kakaós kekszhez

300 gramm teljes kiőrlésű rozsliszt + liszt a nyújtáshoz
100 gramm nádcukor
1 csomag csokoládés pudingpor (41 grammos)
1 csomag sütőpor
1 csipet parajdi só
125 gramm vaj (nálunk laktózmentes)
3 tojás

Hozzávalók a vaníliás kekszhez

300 gramm teljes kiőrlésű rozsliszt + liszt a nyújtáshoz
100 gramm nádcukor
1 csomag vaníliás pudingpor (37 grammos)
1 csomag sütőpor
1 csipet parajdi só
125 gramm vaj (nálunk laktózmentes)
3 tojás

Hozzávalók a krémhez

2 doboz, 400 gramm mascarpone (nálunk laktózmentes)
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál nádcukor

Elkészítés

Először a kakaós tésztát készítem el. Természetesen lehet kezdeni a vaníliással is.
A száraz hozzávalókat egy kanállal elkeverem: a lisztet, a cukrot, a pudingport, a sütőport, és a sót.
Elmorzsolom benne a vajat.
Hozzáteszem a tojásokat, és összegyúrom a tésztát.
A hűtőbe teszem, míg elkészítem a vaníliás tésztát.
A vaníliás tésztával ugyanúgy járok el, mint előzőleg a kakaóssal.
A vaníliás tésztát teszem a hűtőbe, míg formázom a kakaósat.
Előmelegítem a sütőt 150 Celsius fokra.
Lisztes, kemény felületen kinyújtom a kakaós tésztát. Egy kör alakú formával kiszaggatom a tésztát.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a kiszúrt kekszeket, kis távolságra egymástól. Így 5 X 7 db kerül egy tepsibe. Összesen 2 tepsi készül így el.
A betűnyomdával pilóta feliratot nyomok a kekszekre.
A sütőbe tolom a tepsit, 15 perc alatt készre sütöm a kekszeket.
Ugyanígy járok el a vaníliás tésztával is.
Megvárom, míg kihűlnek a kekszek.
Elkészítem a krémet. A hozzávalókat egy kanállal összekeverem: a mascarponét, a kakaóport, és a cukrot.
Egy teáskanálnyi krémet teszek egy kakaós kekszre, befedem egy vaníliás keksszel.

Íme, és kész!
Jó étvágyat!