Gyümölcsmisu, avagy a tiramisu kávé és tojás nélküli változata

Végre valahára kaptunk a boltban laktózmentes mascarpone-t. Emlékeimben élt egy hamis tiramisu recept, melyet anno még nem laktózérzékeny koromban gyakran készítettem, főleg, ha gyerekvendég akadt a háznál. Kávé nélkül, meggyesen. Igaz, a receptet nem találtam meg, de -ha már így alakult- a mascarpone-t mégis felhasználtam. Meggymisu készült belőle, de -ki miből gazdálkodik- lehet citrommisu, málnamisu, epermisu, stb.

Hozzávalók

350 gramm töltőtömegű meggybefőtt
200 gramm babapiskóta (teljes kiőrlésű)
200 gramm mascarpone (nálunk laktózmentes)
150 gramm tejszín (nálunk laktózmentes)
4 evőkanál aranybarna nádcukor

Ahogy készítettem

Leszűrtem a meggybefőtt levét. Félretettem felhasználásig.
A tejszínt habbá vertem. Hozzákevertem a mascarpone-t és a cukrot.
A babapiskótát belemártottam a meggylébe, egy tálba sorjáztam azokat.
Befedtem a mascarpone-s krém felével. Megszórtam a meggy felével.
Újabb sor babapiskóta, krém, és meggy következett.
A maradékot két desszertes tálkába rendeztem szépen, ezek szerepelnek a képen.
Hűtőbe tettem.
2 óra múlva, kanállal fogyaszthatóvá vált.
Jó étvágyat!