Ötletes whiskys gasztrotippek az év utolsó grillpartijaira

Hiába itt az október, még pár napig biztosan kerti partira hívogatóan szép őszi napjaink lesznek.  Akár már ma délután feldobhatjuk egy ilyen  estebéddel a vasárnapunk! Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének szezonális tippjeivel különleges, őszi ízeket csempészhetünk a kerti asztalunkra.

Sütőtökkrémleves whiskyvel grillezett tökmaggal

Indítsuk az összegyűlt baráti társaságnak kínált menüt lágy sütőtökkrémlevessel. A levest hagyományos módon, a tűzhelyen készítsük el, a sütőtök magjait grillrácson pirítsuk meg, locsoljuk meg néhány csepp whiskyvel, és grillrácson pirítsuk meg. A whisky füstös aromája tökéletes kiegészítője a pikáns levesnek.

Whiskyben pácolt csirkemell steak édesburgonya pürével

Keverjünk össze néhány cl whiskyt egy lime levével, reszeljük le egy narancs héját, és adjunk hozzá egy csipet rozmaringot, sót, és barnacukrot. Az így készült pácban megforgatott csirkemell filéket rostlapon süssük meg, köretként tálaljunk édesburgonya pürét. A fogást különlegesebbé tehetjük rozmaringos olívaolajjal meglocsolt és fekete Hawaii sóval megszórt édesburgonya chipsszel.

SAMSUNG CSC

Grillgrouse koktél konzervdobozban

Lepjük meg vendégeinket a gourmet világban népszerű konzervkoktélokkal! Egy üres konzervdobozban 45 ml whiskyhez adjunk 20 -20 ml limelevet, narancslevet, almalevet és 2 teáskanál folyékony mályvacukrot. Díszítsük a lime kifordított héjával, rószaszirommal és fügével. Kínáljuk mályvacukorral a tetején, amit fogyasztás közben kis lánggal stílusosan meg is grillezhetünk.

 

SAMSUNG CSC