Karácsonyi felhívásunkra érkezett ez a recept.
Leírás alapján gyors is, különleges is, így ezennel tovább ajánlom Nektek is.
Továbbra is várjuk ötleteiteket a szhelyilanyok kukac gmail.com-ra.
Hozzávalók: (2 főre)
Húshoz:
4 szelet karaj,
fél karika camembert sajt,
6 szem aszalt szilva,
só, bors
tojás,
liszt,
zsemlemorzsa,
szezámmag
Almákhoz:
2 nagyobb alma,
4 ek. ribizli lekvár,
víz,
édesítő
Rizshez:
1 cs. zacskós rizs,
barack konzerv
Az almákhoz egy edénybe vizet engedünk, és édesítőt teszünk bele. Az almákat meghámozzuk és félbevágjuk, a magházat kikaparjuk és az édesítős vízbe tesszük, és kb. 15 percig fedő alatt főzzük. Majd 1-1 ek. lekvárral megtöltjük tálalás előtt.
A húsokat kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott sajttal és aszalt szilvával megtöltjük a szeleteket. A húsokat felgöngyöljük, majd óvatosan bepanírozzuk őket. Bő, forró olajban 10 perc alatt készre sütjük.
A barackos rizshez annyi teendőnk van, hogy a rizst kifőzzük – én egy hagymát dobok a rizs vízébe, hogy jobb íze legyen – és hozzáadjuk az apróra vágott barackokat.
Kb. 40 perc alatt mindennel elkészülünk.
A recept és a fotó Seffer Lilla gasztroblogertől érkezett. Köszönjük!