Itt a december. Sőt, már az első forralt boromat is elkortyoltam a Fő téri vásáron, és a második gyertyát is meggyújtottam az adventi koszorún. Minden nap ott látom az étkezőasztal közepén és a két fekete kanóc láttán csak arra tudok gondolni, hogy vészesen közeleg a Karácsony. A szokásos család-munka-háztartás hármasba be kell szorítani még egy céges tréninget, egy esküvőt, egy óvodai programot, a fodrászt sem ártana meglátogatnom és még a karácsonyi vásárlás is hátra van. Mozgalmas lesz ez a gyenge 3 hét, az biztos. Jó lenne azt is mihamarabb kitalálni, hogy mi legyen a karácsonyi menü. Szeretek valami nem hétköznapi vacsorát készíteni szentestére, de hát az utolsó pillanatos takarítás, fa díszítés, ajándék csomagolás mellett nem sok időm marad a konyhában. Valami gyorsan elkészíthető, de különleges kell tehát.
Az elmúlt két évben, éppen ezért esett a választás a halra.
De mi készüljön idén?
Kérlek, ha van valami jól bejáratott karácsonyi recepted, akkor azt küldd el nekünk a szhelyilanyok kukac gmail.com címre, és a legjobbakat közzé tesszük, sőt meg is főzzük!!! És figyeljetek minket, ugyanis az eddigi kedvenc karácsonyi recepjeinket nemsokára itt olvashatjátok.
Addig is kellemes adventet és nyugodt készülődést kívánunk!
Lágy halfilé bacon és paradicsom szeletekkel
Nekem kedvencem a hekkfilé, olívaolajjal, rétegelve, bacon, és paradicsom szeletekkel, sok-sok morzsolt, vagy friss kakukkfűvel megszórva, fólia alatt sütve egy keveset, majd kicsit rápirítunk, hogy még finomabb legyen.
És akár párolt rizzsel,kukoricás rizzsel, akár burgonyapürével….
Jó étvágyat! :-)
húú, jól hangzik! köszi