A fröccsöntött műanyag vagy a papír kávéscsésze helyett itt az okö-barát megoldás, amelyet sem eldobni, sem mosogatni nem kell. Kortyolod a feketét, és közben, mintha fagyitölcsér lenne, körbe-körbe rághatod a szélét. Egy potom egyszerű ötlet, amely egyesíti a kávézás és a sütizés örömét. Hogy miért nem nekünk jutott eszünkbe…?!
Te megennéd a venezuelai tervező, Enrique Luis Sardi feketével teli csészét?
A kávéscsésze belseje állítólag speciális porcukor réteggel van borítva, amely nem csak édesítőszerként, hanem szigetelő és vízálló rétegként is funkcionál. A csésze legfőbb erénye pedig az, hogy amellett, hogy finom, csökkenti a papír- és műanyaghulladék mennyiségét, mérsékeli a vízfogyasztást is. Ez az egyszerű és nagyszerű dizájn-termék egy venezuelai tervező, Enrique Luis Sardi munkája, aki világszerte minden versenyen tarol, több száz díjat söpört be az ökológia, a marketing, az üzleti stratégia és a design területén.
(Forrás: http://inhabitat.com/)