Tipp vega vacsorára – wokban sült mandulás brokkoli

040 041

Nem gondolnám, hogy nagyon újszerű vega receptet kreáltam a minap este, csak annyira finomra sikerült, és mindössze fél órámba telt a  kivitelezése, hogy muszáj megosztanom veletek!

A lényeg: a pirított mandulához ízben remekül passzol a brokkoli, pláne, ha reszelt citromhéjjal fejeljük meg (viszont ügyeljünk arra, milyen gyümölcs héját állunk neki reszelni!) És ami még fontos: az Aldiban (bánom is én, hogy reklám) zsákos  kiszerelésben is kapható a mandula. Annyit veszel ki belőle, amennyire szükséged van. Nem olcsó, de ízletes maga a mag, és nincs agyonsózva.

Hozzávalók – amikkel én megbolondítottam:

1 nagyobb fej brokkoli

10-15 dkg mandula, amit magam aprítottam össze

2-3 evőkanál olaj (mogyoróolajjal isteni)

2 gerezd zúzott foghagyma

csipetnyi friss gyömbér, zúzva

1 bio citrom héja lereszelve

2 evőkanál balzsamecet

 

040 036

 

A receptet felesleges is leírni,  de ha valaki nem boldogulna magától: a brokkolit kis rózsákra szedjük szét, alaposan lemossuk. wokban felhevítjük a  mogyoróolajat, beletesszük a a mandulát, majd fél percig pirítjuk. Aztán következik a fokhagyma, a gyömbér és a brokkoli. Fehér borssal és balzsamecettel, egy bio citrom  reszelt héjával ízesítettem, majd forgatva, rázogatva húsz percig sütögettem.  Rizzsel tálaltam.

Nyári naplementékhez, egy pohárka Sauvignon Blanc kíséretében…