Ha épp vasárnap van, vagy már unalmas a bolti halrudacska – így készíts házilag!

9ddbedb766f28825fa0911a1c12a2d2a-d480pr2A gyerekek körében nagyon népszerű halrudacska alternatívája nem várt sikert arathat a kicsiknél. Igaz, nem oldható meg amolyan kikapom a frigóból és már sütöm is módon, de megéri azt a pár perc belefektetett munkát.

Kell hozzá: kb 30 dkg friss halfilé (a fagyasztott is megfelel, jól ki kell nyomkodni belőle a vizet), 2 ek. zsemlemorzsa, 1-2 gerezd fokhagyma,1 tojás, petrezselyemzöld, ízlés szerint só, bors, spagetti tészta, 5 dkg vaj

 

A halfilét alaposan összetörjük, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, az egész tojást, az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és kis golyócskákat formálunk belőlük, zsemlemorzsába forgatjuk.

halacska1

 

Bő olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük őket.

halacska2

 

A spagettit forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ezalatt vajon egy kis apróra vágott petrezselyemzöldet és fokhagymát pirítunk.

halacska3

 

 

Ebbe szedjük a kifőtt tésztát. Jól összeforgatjuk és a halgombóckákkal tálaljuk:

 

halacska4

 

by Orsi

 

Apropó, ha neked is van egy jó recepted, bátran küldd el nekünk!