A mozzarellás húsgolyó ötlete a FB-on jött szembe velem, de igazítottam a hozzávalókat a mi ízlésvilágunkhoz. A töltött paprikámhoz hasonlóan itt is zabpehely került a húsgolyókba, és kihagytam a tojást. Egy finom, mediterrán ízvilágú egytálétel lett az eredmény.
Hozzávalók
500 gramm darált sertéshús
100 gramm zabpehely
fűszerek: só, feketebors, fokhagyma, bazsalikom, majoranna, kakkukfű, oregánó
125 gramm mozzarella (nálunk laktózmentes)
360 gramm paradicsomsűrítmény
250 gramm spagetti (nálunk teljes kiőrlésű)
só
olaj
Az elkészítés menete
1. Felteszünk vizet főni a tésztához.
2. A húst, a zabpelyhet és a fűszereket összekeverjük. 16 részre osztjuk a masszát.
3. 16 részre vágjuk a mozzarellát.
4. A húsos masszából kis golyókat formálunk, a közepébe nyomunk egy-egy mozzarella-darabot.
5. Egy fazékba sorjázzuk a gombócokat.
6. Az üveges paradicsomsűrítményt ráöntjük a gombócokra, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje azokat. Forrástól számítva 30 percig főzzük a gombócokat.
7. A forrásban levő vízbe tesszük a tésztát, sót, olajat, és kifőzzük a tésztát.
8. A gombócokat a tésztán, paradicsomos lével leöntve tálaljuk. Jó étvágyat!