Gyermekkoromban a kókuszgolyó után a második édesség, amit megtanultam elkészíteni, az a csokiszalámi volt. Most reform módon készítettem el: a darált kekszet lecseréltem benne apró szemű zabpehelyre. A tetemes mennyiségű cukrot negyedeltem. Tej helyett rizstejet használtam. Minden másban a régi recepthez nyúltam vissza.
Hozzávalók
25 dkg vaj (nálunk laktózmentes)
5 dkg nádcukor (aranybarna)
5 dkg kakaópor
2 dl rizstej
10 dkg diákcsemege
40 dkg apró szemű zabpehely
Elkészítés menete
A diákcsemegében a magokat apróra vágom, a mazsolát egészben hagyom.
Egy fazékba beleteszem a vajat, a cukrot, a kakaóport, a tejet. Addig melegítem, míg a vaj elolvad.
Lehúzom a főzőlapról, hozzákeverem a diákcsemegét, majd hozzáadom a zabpelyhet is.
30 percig állni hagyom, közben többször átkeverem.
Egy szilikon őzgerinc formába passzírozom a masszát.
Hűtőbe teszem, egy éjszakát állni hagyom, utána jól szeletelhetővé válik.
Jó étvágyat!