Karnevál gyerekkel – Ti merre lesztek?

A Karneválra készülődés nálunk a programfüzetes karikázgatással indul. Így kell ezt csinálni, ha nem akarunk lemaradni valamiről, hiszen a forgatag és a hirtelen sok élmény közepette könnyen elveszíthetjük időérzékünket. A terv tehát készen: időpontok, helyszínek, események kiemelve. Hajrá, indulhat az idei Savaria Karnevál!!! A mi listánkért a kép alatt klikkelj tovább!
Minden imerősöm életkor, érdeklődési kör és családi állapottól függően más és más helyszínen ver tanyát a Karneválon. Nekünk két darab 5 év alatti gyerekkel a bázisunk idén sem lehet más, mint a Kalandvár. Ott totálisan el lehetett tölteni akár egy egész napot ….vagyis eddig, csak néha kellett elugrani egy kis harapnivalóért, ugyanis a parkban egy büfé volt kitelepítve elég gyenge felhozatallal. Remélem idén változtatnak ezügyben.

Zene vonalon Alma (péntek 4.00), Kolompos (szombat 5.00) és Bognár Szilvi (szombat 11.30) van a gyerekek listáján. Kihagyhatatlan továbbá a Gyöngyös patakon csorgadozás, a delfines csillogós tetoválás begyűjtése, a tűzoltás és a pónilovaglás. (ez utóbbira amúgy már edzünk a gyerekkel, mert komoly harccal jár megszerezni a “megüresedő” lovakat). A 2 éve nagy slágert aratott kézi hajtású körhinta nem tudom, hogy idén lesz-e??? Ha lesz, ott is sorban állunk majd!

 

Tavaly teljesen véletlenül futottunk bele a Brass in the Five rézfúvós kvintett és Méhes Csaba panomim művész családi meséjébe. Ez volt számomra a gyerekprogramok csúcs előadása. Idén sem hagyjuk ki (szombat 2.00).
A gyerekek karneváli levezetésének szánjuk a Boglya koncertet és táncházat, ami szintén a Kalandvárba kerül megrendezésre 5 órai kezdettel.

Megnézzük még természetesen a felvonulást is, és bekukkantunk a Történelmi Témaparkba, ahol Kassai Lajos ijjászbemutatóját tettük még fel az idei listára. Új helyszínként biztosan ellátogatunk az Iseumba is. Azt hallottam ott is kitűnő gyerekfoglalkozásokkal készülnek. A kánikula miatt a párakapuk is karneváli helyszínné válltak listánkon, vélhetőleg ezek látogatása egy 3 évesnek különben is programszámba megy majd.

Jaj, a trópusi lepke és rovarkiállítást majdnem kifelejtettem. A Ferences Templom színháztermében lesz és ingyenesen látogatható.

Az este terveink szerint már gyerekmentes lesz.  Csüntök mennek a nagyszülőkhöz, mi pedig ideiglenesen beköltözünk barátainkhoz a Borok utcájába. Idén a csajokkal azt tervezzük, hogy összejövünk pár órára csak mi lányok, mivel egész nyáron nem sikerült összehoznunk egy találkát sem. Ehhez még észrevétlenül le kell ráznom a férjemet az esti karneváli forgatagban, de gondolom ez menni fog.

Ki merre lesz a Karneválon? Mi az, amit semmiképpen nem hagysz ki idén?  További programokért nézz körül itt.