Horror diéták kalandvágyóknak – a hülyeségnek nincs határa

Ha nincs olyan mázlink, hogy őseink génjeivel együtt az élethosszig tartó csontsoványság elixírét is megkaptuk, garantált, hogy a szülés kiheverése után az első komolyabb nehézségünk saját magunkkal kapcsolatban: hogy a túróba fogyjunk vissza!  Mert a mérleg a szemünkbe köpi a tényeket: bizony a gyermekágyi boldogság jócskán hozott plusz kilókat. És ha fogyás, akkor jöhet a bogarászás, a szuper-intenzív extra hatásos fogyókúrák utáni kajtatás. Hát van kínálat. Viszont a csodarecepteket közt nem egy gyomorforgató ötletbe is beleütközhetünk. Szóval vigyázzunk! Okulásként kigyűjtöttem párat, amitől egy napra biztos elmegy az étvágyad…

Papírzsebkendő-fogyókúra

A legtermészetellenesebb diéták sorát kezdjük az egyik legundorítóbb tippel, a Kleenex Tissue diétával, amelytől állítólag a hollywoodi sztárok csontjai is zörögnek. A lényege pár sorban leírható, ha éhes vagy egyél annyi papírzsebkendőt, amennyit csak le bírsz gyűrni a torkodon. Ha nincs kéznél, jól jöhet a wc-papír is (nem mi találtuk ki, fórumban tanácsolták). A növényi rostok eltömítik a gyomrot, az éhségérzet megszűnik, és a papírevés elvileg nem jár végzetes következményekkel. Ínyencek kísérletezhetnek az illatosított zsepikkel. Aki környezettudatos, használjon újrapapírt. A gondok akkor kezdődnek, ha szintetikus papírt fogyasztunk, amit részben mesterséges polimerekből, azaz kőolajszármazékokból előállítanak elő. Ez, amellett, hogy képtelen megemészteni a gyomrunk még káros is.

 

Pamutgolyó-diéta vazelinnel

Mindenesetre ennél már csak egy undorítóbbat tudok elképzelni, a pamutgolyó diétát (magyarul vattapamacs kúra), ami szintén hasonló mechanizmus alapján működik, mint a fentebb említett zsebkendőevés, csak épp itt pamutgolyókat kell nyeldesni. A neve: Cotton Ball Diet. Ha nem bírjuk szárazon lenyelni, jöhet a zselatin, míg bírjuk, aztán szép csendben éhen halunk tőle. Figyelem, ennek is komoly szakirodalma van!

Galand-kaland, haladóknak

A fogyni vágyónak csupán a parazita-csemetét kell lenyelni egy pirulában, de az a legény/leány a gáton, aki kifejlett élő példányt csúsztat le a torkán. Az élő gyógyászati segédeszköz aztán tudja a dolgát, a szakirodalom szerint a helyére kúszik. A férgünk berendezkedik a belünkben, és elfogyasztja helyettünk az ételt. Ez a módszer bizonyára hatásos, ráadásul új háziállattal gyarapszik a család, de nem csak undorító, hanem potenciálisan veszélyes is. Lehetséges mellékhatások: emésztőrendszeri elzáródás, szervi károsodás, esetleg halál. De a kisebb koporsó is elég lesz.

Jaaaj… biztos hogy erről a témáról akarok blogolni? Na, jöjjenek kevésbé horrorisztikus, ám annál hatásosabbnak hirdetett agyament diéta-ötletek:

http://www.youtube.com/watch?v=N2erzR4rMhM

 

Csodálatos fagyidiéta (A Cukrászok Szövetségének ajánlásával)

A recept egyszerű, csupán a szokásos étrendünk összes elemét ki kell cserélni – fagyira. Reggel délben és este tömhetjük magunkba, nyalhatunk kedvünkre, egy a lényeg, napokig semmi mást ne fogyasszunk. Bár roppant olcsónak tűnik az ötlet, azért villámgyorsan beláthatjuk: nulla vitamin, viszont rengeteg cukor. És garantált, egy hét után rá se bírunk nézni. Vigyázat! Ha túl jól csináljuk, hizlalhat is!

Az emberi hülyeség, ha fogyásról van szó, határtalan, a fagyi-kúrához hasonló mono-diéták sora megszámlálhatatlan: benépesítik a netet. Találtunk hasonló szellemiségben fogant jégkrém és sör kúrát, már-már klasszikusnak számító csoki-diétáról nem is beszélve. Ám olvastam olyan fogyókúráról, amelyben egyes egyedül keménycukrot szopogathatunk, abból viszont amennyit csak akarunk!

 

Hagymadiéta horvát-módra

 2009. februárjában az ABC News bemutatott egy horvát férfit, Momir Zmiricet, aki fokhagymával és hagymával hat hónapon át diétázott, és csodamód lefogyott.

Az „áldozat” fokhagyma és a hagyma mellé teljes kiőrlésű kekszet és/vagy kenyeret rágcsálhatott, annyiszor, ahányszor csak akart. Egész nap sárgarépalét ivott, és ha már nagyon nem bírta a hagymázást, evett egy kis halat. A sztori nem számol be arról, volt e családja, és a feleség hogy bírta a mellékhatásokat…


Túlélőknek – az orosz légierő étrendje

Íme egy szikár módszer: az orosz légierő diéta! A lényege: reggelire csupán egy kávét és egy szelet pirítós ehetsz. Ebédre fehérjét és egy darab gyümölcsöt, vacsorára fehérje és saláta javasolt. A szénhidrát tehát kilőve. Garantált hatékonysága minimalizmusában rejlik.

 

Napi ajánlat:

Reggeli: kávé, és nagyon kevés szénhidrát

Ebéd: két tojás és paradicsom

Vacsora: egy szelet vörös hús zöld salátával

Snack: Nincs – de meg kell inni legalább 4 pohár vizet vagy szódát

 

Savanyú káposztakúra

Amúgy a fogyókúra, mint fogalom, manapság már nem is használatos, helyette mindenki diétázik. Az igazán mágikus szó pedig, amire a zsír is futólépésben távozik a szervezetből: a böjt. Extrém gasztronómiai kalandok sora születik ebből a műfajból is. Kedvencünk: a savanyúkáposzta-böjt…

Reggeli: 1 pohár savanyú káposztalé, 1 szelet Graham-kenyér
Tízórai: 10 dkg savanyú káposztasaláta
Ebéd: káposztaleves
Uzsonna: 10 dkg savanyú káposzta, 1 szelet Graham-kenyér
Vacsora: káposztaleves
Pótvacsora: 10 dkg savanyú káposzta

Éjszaka: pihentető álom a káposztafejű sárkányról

A savanyú káposzta tartalmaz értékes tápanyagokat, de hogy ennyit együnk belőle, heteken át? A fokozódó bélmozgásról nem is beszélve….

 

És te hogy fogytál le? Írd meg nekünk a csodamódszert!