Adalékanyagok nélküli házi májkrém

Több mint egy éve határoztam el, hogy nem veszek többet felvágottakat. Elég volt a sok tartósítószerből, ízfokozóból, színezékanyagból.
Nem tagadom praktikusak, gyors szendvicseket lehet belőlük összedobni és elállnak akár egy hétig is. De higgyétek el, mégsem volt tőlük olyan nehéz megszabadulni. Egy kicsit ugyan több energia és idő a pótlásukat megoldani, de megéri, mert tudom, hogy finomabbat és ráadásul egészségesebbet eszik a családom.
Mostanra összeállt a felvágott helyettesítő tuti listám szendvicskrémekkel (például), pástétomokkal, salátákkal. Én készítem a májkrémet is, amit ha egyszer kipróbál valaki, akkor biztosan nem fogja többet a bolti változatát választani.

Hozzávalók:
45 deka csirkemáj
20 deka szalonna,
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
fél tk kakukkfű
fél tk bazsalikom
2 tk mustár
3 ek tejszín
1 ek tejföl

A szalonnát apróra vágom, és zsírjára sütöm. (Az enyém elég húsos volt, így kiegészítettem egy fél evőkanál vajjal.)
Hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd pár perc múlva az apróra vágott fokhagymát is. A májat megtisztítom, megmosom és a hagymához adom. Kb 10 perc alatt puhára sütöm. Fűszerezem, hozzáteszem a mustárt, a tejfölt és a tejszínt majd botmixerrel simára turmixolom.
Házi készítésű vörös áfonyás-mazsolás kenyérrel ettük.
Apropó kóstoltátok már a májat mazsolával?  Nagyon finom….legközelebb írok a csirkemájas mazsolás rizottómról is :)