Ez egy rendkívül egyszerű, mégis mutatós étel. Talán nincs is olyan háziasszony (vegetáriánusokat kivéve), aki ne tekert volna már csirkemájat baconbe. Ha mégis közéjük tartozna, akkor itt az idő, csomagoljon!
50 deka csirkemájhoz kb. 30 deka bacont kell számolni. A májat kisebb darabokra, a bacont félbe szeljük. A baconszeletekbe beletekerünk egy-egy darab májat, felsorakoztatjuk azokat egy tepsiben. Nem kell zsiradék alá, mert elegendő sül ki belőle. A sütőt 175-200 fokra melegítjük elő. Aki ropogósabban szereti, válassza a magas hőfokot.
A becsomagolt májat megszórjuk fűszerrel. Én őrölt fekete borssal és majoránnával fűszereztem, majd betoltam a sütőbe.
A sütési idő a sütőnktől és a választott hőfoktól függ. Kb. 20-25 perc múlva megfordítjuk egy húsfogóval a darabokat, és újabb 20-25 percre visszatoljuk a sütőbe.
Köríthetjük rizzsel vagy főtt burgonyával, a savanyúság mindegyik mellé elkél.
Én jó előre megfőztem a burgonyát héjában, majd meghámozva, felkockázva betettem a májjal együtt a sütőbe. Finom ropogósra sült. Ecettel savanyított sárgarépa- és zellercsíkokkal tálaltam.