Törökországi nyaralásunkból rengeteg fűszert hoztunk magunkkal, köztünk fekete köményt. Ez egy hagymaízű, fekete színű mag, ami – úgy véltem – megérdemli a különleges bánásmódot, és egy új receptet. Magyarországon fekete hagymamagként vagy kerti katicavirágként is ismeretes.
Lássuk, mi van otthon!
Megnéztem, milyen hagymafélék vannak otthon, és éppen ezt találtam: póréhagyma, vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma, vöröshagymacsíra, fűszerek között fokhagyma-granulátum, natúr ételízesítő többek között póréhagymával és vöröshagymával keverve. Ebből állítottam össze az új ételt. Nem írok receptet, mert inkább ötletadónak szánom írásomat.
Hagymarandevúra fel!
A húst morzsolt bazsalikommal, őrölt feketeborssal, pirospaprikával, fokhagymával fűszereztem. Mindkét oldalát kevés zsiradékon megsütöttem.
A szószhoz karikára vágtam és megpirítottam a pórét. Tejfölt öntöttem hozzá, zöldfűszerekkel ízesítettem.
A rizst vöröshagymával és natúr ételízesítővel főztem ki.
Vöröshagymacsírával és fekete hagymamaggal tálaltam.
Megvan az ötféle hagyma találkozása? Aki nem hiszi, számoljon utána!