Egy gyors vacsora: currys pulyka zöldspárgával

asparagus

Egy finom tavaszi vacsora kerekedett a kétszer fél kilós spárgacsomagból, amivel a férjem lepett meg a minap. Currys pulykát kívánt meg hozzá, tehát azt főztem neki. És íme a recept.

Hozzávalók:

800 gramm pulykamell
250 gramm tejföl
1000 gramm zöldspárga
fűszerek: só, curry, koriander, fehérbors, gyömbér

DSCN3651

Elkészítés:

1. Feldarabolom a spárgát. A fás részét levágom róla. A tetejét külön gyűjtöm.

2. Csíkokra vágom a pulykamellfilét.

3. Felteszem főzni a spárga szárát magas hőfokon. Forráskor sózom a főzővizet. Forrástól számítva 5 percig főzöm a spárgát alacsony hőfokon. Beleteszem a spárga tetejét, további 5 percig főzöm.

4. Kevés olajon, magas hőfokon, fehéredésig párolom a pulykahúst. Hozzáteszem a tejfölt és a fűszereket. Alacsony hőfokon 10 percig párolom a húst, közben kevergetem.

Ha ügyes az ember, pont egyszerre készül el a hús és a hozzá való köret, amit azon melegében lehet is feltálalni.

Jó étvágyat hozzá!