Egy kis édes-savanykás élvezet: az erdei gyümölcsös csirkemell

slow-cooked-meat

Nyáron-télen egyaránt készíthető ez a finom gyümölcsmártásos csirkemell. Természetesen nemcsak erdei gyümölcsből, és nemcsak fagyasztottból főzhető. Sőt, ilyenkor nyár végén – ősz elején idénygyümölcsökből is változatos ízeket alakíthatunk ki.

Hozzávalók

800 gramm krumpli
750 gramm csirkemell
375 gramm erdei gyümölcs vegyesen (piros ribizke, fekete ribizke, földiszeder, málna, áfonya) – egy 750 grammos fagyasztott csomag fele
2 kanál joghurt (nálunk laktózmentes)
nádcukor ízlés szerint
kevés olívaolaj
fűszerek ízlés szerint: só, pirospaprika, feketebors, citrombors, fahéj

Az elkészítés

A krumplit meghámozom, kockákra vágom. Egy fazékban felteszem magas hőfokon főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Forráskor megsózom a főzővizet. Alacsony hőfokon 15-20 percig főzöm tovább.

Az erdei gyümölcsöt egy fazékba öntöm. Felteszem főni magas hőfokon annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Forrást követően kiszedem a gyümölcs negyedét-ötödét, melyet félreteszek. A gyümölcs nagyját pürésítem botmixerrel, majd visszateszem bele a félretettet. Sűrítem joghurttal, édesítem nádcukorral, ízesítem citromborssal és fahéjjal. 5 percig, alacsony hőfokon párolom tovább.

A csirkemellet kis darabokra vágom. Egy serpenyőben, magas hőfokon, kevés olajon kezdem pirítani a húst, melyet megszórok pirospaprikával, feketeborssal. A csirkemellet folyamatos rázogatás mellett megpirítom.

A krumplit, csirkemellet, erdei gyümölcsöt együtt, egy mélytányérban, kanállal tálalom. Jó étvágyat!

Sikonda 360