Mert szezonja van: medvehagymás krémleves

Húgomtól kaptam egy jó nagy csokor medvehagymát. Férjem kérésére tejszínes krémleves készült belőle. Nagyon ízlett neki, ezért közzéteszem a receptet.

Hozzávalók

1 szál póréhagyma
1 csokor medvehagyma
4 db közepes méretű burgonya

1 db bio zöldségleveskocka
2 dl tejszín
kevés olívaolaj
fűszerek: feketebors, petrezselyem, metélőhagyma

Elkészítés

Félreteszek 4 levél medvehagymát.
A póréhagymát karikákra vágom, a medvehagymát felmetélem.
A burgonyát megpucolom, felkockázom.
Egy fazékban, közepes hőfokon, kevés olívaolajat felhevítek.
Megdinsztelem a póréhagymát.
Hozzáteszem a medvehagymát, addig párolom, míg összeesik.
A fazékba öntöm a burgonyát, és annyi vizet, ami éppen ellepi.
Magas hőfokon forrásig főzöm.
Beledobom a leveskockát, és a sót.
Alacsony hőfokon, 20 percig főzöm tovább.
Egy botmixerrel összepürésítem a belevalókat.
A tejszínnel behabarom.
Felöntöm 2 dl vízzel. 1,6 liter kész levest kaptam így.
Fűszerezem.
Felforralom.
A félretett medvehagymákat is metéltre vágom, tálaláskor megszórom vele a levest.
Jó étvágyat!