Trikolór varázslat – egy stílusos vendégváró vacsora-tipp

Vendégeket vártunk, így kiadós adagot készítettem ebből az olaszos ízvilágú ételből. A trikolór töltött paprikákat stílusosan trikolór tésztával társítottam.

Hozzávalók:

10 db kaliforniai paprika piros, zöld és sárga színekben
800 gramm darált hús (sertés és marha keverve)
1 nagy fej vöröshagyma
1 szál cukkini
360 gramm sűrített paradicsom
olívaolaj
víz
fűszerek: só, feketebors, fokhagyma, petrezselyem, majoranna, bazsalikom, oregánó, kakukkfű
150 gramm sajt

500 gramm trikolór durumtészta
víz

olívaolaj

Elkészítés:

Levágtam a paprikák kalapját. Kicsumáztam.

A kalapokat a szár nélkül apróra vágtam.

A vöröshagymát megpucoltam, apróra vágtam.
A cukkinit apró kockákra vágtam.
Elkészítettem az olaszos ízvilágú ragut: Közepes hőfokon olajat hevítettem egy fazékban. Megdinszteltem a hagymát. Hozzátettem a paprikát, együtt pároltam. Hozzátettem a húst, magas hőfokon megpirítottam. Következett a paradicsomsűrítmény, és annyi víz, amennyi éppen ellepte a húst. Alacsony hőfokon 20 percig pároltam. Hozzáadtam a cukkinit, további 10 percig együtt pároltam. Fűszereztem.
Az elkészült raguval megtöltöttem a paprikákat.

A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeltem.
Megszórtam vele a paprikákat.

Kifőztem a tésztát: Egy nagy fazékban magas hőfokon vizet melegítettem. Forráskor sót és olajat tettem a vízbe. Beletettem a tésztát, 20 percig főztem alacsony hőfokon.
Megsütöttem a paprikákat: A sütőt előmelegítettem 180 Celsius fokra. 20 perc alatt készre sütöttem.

Ennyi idő alatt a sajt szépen megpirult.

A tésztával együtt tálaltam. Jó étvágyat!