Míg tart a nyár, nincs jobb ebédre egy hideg mézes almalevesnél

Sok almánk volt itthon, és férjem megkívánt egy finom almalevest. Először készítettem, de nem utoljára. Recept után a neten kutakodtam, és a mézes almalevesek nyerték el tetszésemet. Azokból építkeztem, de most egy saját receptet teszek közzé.

Hozzávalók

8 db (kb. 1,4 kg) alma
víz
1 nagy pohár (330 gramm) tejföl
1 zacskó (37 gramm) vanília ízű pudingpor
4 evőkanál méz
fűszerek: fahéj, citrombors

Elkészítés

Az almát megmostam, meghámoztam, a magházát eltávolítottam, kockákra vágtam. Egy fazékba tettem.
Felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepte.
Magas hőfokon felforraltam.
Alacsony hőfokon főztem tovább 10 percig.
A tejfölből, a pudingporból, valamint a levesből kimért léből habarást készítettem.
Behabartam a levest.
Mézzel édesítettem.
A fűszerekkel ízesítettem.
Vártam, míg kihűlt.
A hűtőben tovább hagytam hűlni.
Hidegen tálaltam.