Évek óta a repertoár része ez a leves. A család is imádja, és a gasztro-kritikus baráti csapat is pozitívan értékelte. Egyszerű és tápláló, hétköznapi vacsorára pedig bármikor gyorsan összedobható.
Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
2 kisebb csirkemell kis falatokra vágva
olaj
fél kiló fagyasztott kukorica
1,5 liter víz
1 ek liszt
2 húsleves kocka
10 deka reszelt sajt
2 deci tejszín
petrezselyem
só, bors
Az olajon lepirítottam a szárastól apróra vágott újhagymát. Hozzátettem a felkockázott csirkemellet és fehéredésig piritottam. Ezután jött a kukorica, egy kis só és lefedve 10 percig pároltam. Megszórtam a liszttel, jól átforgattam és felönöttem vízzel. Beletettem a leveskockákat és lassú hőmérsékleten 20 percet főztem. Hozzátettem a sajtot és a tejszint, és fedő nélkül tovább főztem 10 percet.
A végén megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, ízlés szerint adtam hozzá még sót és borsot és már el is készült.
Ha kicsit kiadósabbra szeretnéd készíteni, akkor főzzél bele egy kis orzó, vagy más apró szemű tésztát.