Eperszezon túrós piskótával

A gyors reform piskóta után itt egy újabb újdonság, a gyors epres-túrós-kakaós piskóta:

Chino strawberries

Ahogy készült

Volt otthon eper és túró, amiből egy gyors sütemény készítése volt a cél. Kakaós piskóta alapra így lett belőle egy finom, gyümölcsös – savanykás süti, ami gyorsan készült, és gyorsan elfogyott.

 

Előmelegítettem a sütőt.
6 tojást szétválasztottam. A tojásfehérjét keménnyé vertem fel.
A sárgáját összekevertem 4 evőkanál finomítatlan nádcukorral, 5 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, 1 evőkanál kakaóporral, 1 zacskó sütőporral.

DSCN8356
Összekevertem 3 evőkanál habot gyorsan a sárga krémmel, majd a többi habot óvatos mozdulattal.
A tepsit sütőpapírral kibéleltem. Beleöntöttem a masszát.
Rászórtam 25 deka túrót és 30-40 deka epret összedarabolva.
150 fokon (előmelegítve) 15 perc alatt kisütöttem.
Kis hűlési időt követően összevágható és tálalható.

DSCN8363