Sokszor a nagy melegben nem könnyű eldönteni, mit is együnk, de ennél még nehezebb kitalálni, milyen bort igyunk a kiválasztott ételhez. Legyen szó levesekről, főételekről vagy desszertről, vöröset, rozét vagy fehéret, milyen fajtát válasszunk? Ebben segít a Bujdosó borpárosítások térképe, ami kinyomtatva akár tányéralátétnek is használható, és nem utolsó sorban áttanulmányozva felvághatunk vele barátaink előtt.
- Tévhit az, hogy vörös húsokhoz vörösbort, fehér húsokhoz pedig fehérbort kell inni
- Az egyszerűbb, kevésbé fűszerezett ételekhez fogyasszunk fehérbort!
- A zsírosabb, nehezebb ételek mellé erősebb fehérborok vagy testes vörösborok dukálnak.
- Fűszeres ételhez fűszeres bor illik.
- A gyümölcsök és sütemények desszertbor után kiáltanak.