Mert nem kell, hogy mindig piros színű legyen a szósz. Az eredeti alfredo és carbonara szószok receptjének vegyítéséből készült ez a recept, mely gyorsan az asztalra varázsolható.
Hozzávalók:
Az apóra vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd papírtörölközőre szedem és lecsöpögtetem. A serpenyőbe kevés vajat teszek és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Kicsit lepirítom és felöntöm a tejszínnel. Pár percig főzöm, majd hozzáadom a parmezán sajtot és a zsírjára sütött szalonnát. Fűszerezem és ízlés szerint mustározom (a sóval óvatosan a szalonna miatt). Felverem a tojásokat, kicsit sózom és kevergetés mellett a szószhoz öntöm. Addig kevergetem, amíg besűrűsödik a szósz, majd hozzáadom a petrezselymet, a citrom levét és a kifőtt, leszűrt tésztát. A tészta főzőlevéből igény szerint tehetünk hozzá pár evőkanálnyit.
Tálaláskor igény szerint reszelt sajttal megszórhatjuk, illetve petrezselyemmel díszíthetjük.
Jó étvágyat!