Egy finom tavaszi vacsora kerekedett a kétszer fél kilós spárgacsomagból, amivel a férjem lepett meg a minap. Currys pulykát kívánt meg hozzá, tehát azt főztem neki. És íme a recept.
Hozzávalók:
800 gramm pulykamell
250 gramm tejföl
1000 gramm zöldspárga
fűszerek: só, curry, koriander, fehérbors, gyömbér
Elkészítés:
1. Feldarabolom a spárgát. A fás részét levágom róla. A tetejét külön gyűjtöm.
2. Csíkokra vágom a pulykamellfilét.
3. Felteszem főzni a spárga szárát magas hőfokon. Forráskor sózom a főzővizet. Forrástól számítva 5 percig főzöm a spárgát alacsony hőfokon. Beleteszem a spárga tetejét, további 5 percig főzöm.
4. Kevés olajon, magas hőfokon, fehéredésig párolom a pulykahúst. Hozzáteszem a tejfölt és a fűszereket. Alacsony hőfokon 10 percig párolom a húst, közben kevergetem.
Ha ügyes az ember, pont egyszerre készül el a hús és a hozzá való köret, amit azon melegében lehet is feltálalni.
Jó étvágyat hozzá!