Szombat esti megvilágosodás Antal Valival

Tudjátok, hogy a zöldségeket és gyümölcsöket gázkamrában tárolják leszedés után, hogy tovább elálljanak? Hogy komolyan árthatunk a vesénknek, ha rendszeresen túl magas ásványi anyag tartalmú ásványvizet iszunk ? És, hogy a boltokban kapható, nagyrészt szintetikus vitaminokkal inkább ártunk a szervezetünknek, mint használunk? Hogy a bőrünkön keresztül kétszer olyan gyorsan szívódnak fel a veszélyes anyagok, mint a tápcsatornán keresztül? Ezekről és más hasonlóan megdöbbentő dolgokról szólt Antal Vali szemkinyitós felvilágosító előadása a szombathelyi Civil Házban.

A téma, mérgek és méregtelenítés. Felvilágosult fogyasztónak tartom magam, mégis olyan érzésem volt, Valit hallgatva, mint amikor anno a Food Inc-et végignéztem. Néha az iszonyattól eltorzul az ember arca, legszívesebben felsikítana, vagy a falba verné a fejét azt ismételgetve, hogy: ugye, ez nem igaz??!

De Antal Vali nem kegyelmez, töményen sorolja a tényeket, statisztikákat. Tudatos fogyasztót akar nevelni belőlünk: tanít, óva int, tanácsol, tilt. Felhívja a figyelmünket arra, hogy mérgek mindenhol vannak, napról napra, percről percre kerülhetnek be a szervezetünkbe, táplálék útján, bőrön keresztül, vagy belélegzéssel. Hiszen a mai napig semmilyen törvényi szabályozás nincs arra, hogy mi kerülhet bele egy élelmiszerbe, illetve, hogy milyen összetevőket tesznek egy kozmetikai termékbe, tisztítószerbe.

Így tehát napi szinten esszük a tartósítószereket, színezék anyagokat, az eszméletlen mennyiségű cukrot, és a nullás lisztet, majd jólesően bekapunk egy kis szintetikus vitamint, leöblítve egy „jó” pezsgőtablettával. Az arcunkra drága, alumíniumos arckrémet kenünk, kipingáljuk magunkat valami kőolaj-származékos sminkkel, majd egy kis agykárosító szintetikus illatanyagot tartalmazó parfümöt spriccelünk a dekoltázsra. ÁÁÁ, hogy ez így lenne??? Ja, és nem is említettem az éppen nagyon is aktuális szmogot, és a szomszéd bácsit, aki egyre gyakrabban tüzel PET palackot a kályhájában.

Ne csodálkozzunk, hogy ennyire megnőtt a civilizációs betegségek száma, ugyanis a fent említett mérgező anyagok felelősek, többek között a daganatos betegségek, cukorbetegség, ízületi bántalmak, allergiák, szív és érrendszeri betegségek kialakulásában.

Hogy mi a teendő? Vásároljunk tudatosan, ne engedjünk a reklámoknak, olvassuk a kisbetűs összetevőket, bojkottáljuk a mérgező termékeket gyártó cégeket, ne vásároljunk tőlük! Kerüljük többek között a cukrot, a  finomított és fehér liszteket, a szénsavat, csökkentsük étkezésünkben az állati fehérjéket. És természetesen méregtelenítsük a testünket, lehetőleg addig amíg még egészségesek vagyunk. Antal Vali a honlapján azt is megmondja, hogyan.

Első olvasatra nem is olyan egyszerű ez. Kemény elhatározás, elhivatottság kell hozzá, hiszen Vali szerint mit sem érnek a néhány napos kúrák. Ő egészen 3 hétig méregtelenít, minimum! Kell ugyanis idő ahhoz, hogy a testünkből kivezessük a méreg anyagokat.   „Máj- epe- és béltisztítás kíméletesen” lenevezésű kúráját mindenkinek ajánlja, aki általános közérzet javításra, immunerősítésre vágyik, miközben megszabadul a májban, epében, vesében és belekben lerakódott mérgektől. A kúra összetétele egy átlagos étkezésű ember számára szinte semmi ismerős elemet nem tartalmaz. Rá kell hát erre készülni mind agyilag, lelkileg, mind pedig az alapanyagok beszerzésével. Hacsak nincs probléma, ami azonnali méregtelenítést kíván lehetőleg kora ősszel vagy tavasszal kezdjünk bele.

Szóval, legyen a cél a tavaszi méregtelenítő kúra!!! Addig is olvasgassátok Vali honlapját. Tájékozódjatok, kérdezzetek, változtassatok!

Vigyázat a honlap komoly függőséget okozhat, a szó legjobban vett értelmében és rövid időn belül nálatok is „antalvalissá” válik a fürdőszoba és a konyha is. Akit pedig érdekel figyelje a Civil Ház programjai között Antal Vali legközelebbi előadásának időpontját, amikor is az immunrendszerről és a bélflórákról lesz szó.